Wat is de beste leesloep?

Leesloepen worden verkocht door verschillende aanbieders en in allerlei prijsklassen, maar een goede leesloep vindt je niet bij een drogist of een prijsstunter. Ook hier geldt alle waarde naar zijn geld. Een goede leesloep heeft een lens die scherp blijft tot aan de rand. Licht fijn en stabiel in de hand en heeft bij voorkeur led verlichting waardoor het lezen minder inspanning kost.

 

Hoe sterker de lens van een leesloep hoe beter?

Nee zeker niet! Hoe sterker de vergroting des te kleiner de lens en dus het overzicht wordt. Bijvoorbeeld, een lens met een vergroting van 2x kan een diameter van 10cm hebben. Terwijl de lens met een vergroting van 12x een diameter heeft van 3.5cm. Met een diameter van 3.5 is het lezen echt niet meer fijn.

 

Beste leesloep

 

#1 Eschenbach Mobilux 4x

Grote rechthoekige lens, met led verlichting, fijn handvat en grote lichtschakelaar, wordt geleverd met beschermetui voor de lens

#2 Carson Led 5x

Goede prijs kwaliteit verhouding, goede lens en licht van gewicht

#3 Carson Led 2x

  1. grote lens waardoor veel overzicht, led verlichting met 2 staps dimmer

#4 Eschenbach Mobilux 6x

Ronde lens met sterke vergroting, stevig handvat met schakelaar voor de led verlichting, wordt geleverd met beschermetui voor de lens.

#5 Eschenbach Economic

lichtgewicht leesloep met spotlens voor 5x vergroting, met Ceratec antikrascoating

 

Wie gebruiken er met name een leesloep?

De leesloepen worden vooral gebruikt door ouderen met verslechterd gezichtsvermogen. Als de bril niet meer voldoende is bij het lezen kan de leesloep een prima hulpmiddel zijn. Zo kan er weer zelf de post of de krant gelezen worden. Of even een prijskaartje bekijken in de supermarkt.

Wilt u advies bij de aanschaf van een nieuwe loep? Wij helpen u graag! Start gerust de chat op onze webshop of mail naar info@vergrootglas.com