Tekenlamp

Tonen als Foto-tabel Lijst

25 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Daylight Electra daglichtlamp E35221 Nieuw
  Daylight Electra daglichtlamp E35221
  € 119,99
 2. SBR Glow bureaulamp zwart Nieuw
  SBR Glow Bureaulamp
  € 59,95
 3. SBR Glow Vloerlamp Zwart Nieuw
  SBR Glow Vloerlamp Zwart
  € 74,95
 4. SBR Flex met USB daglichtlamp	Nieuw
  SBR Flex met USB aansluiting
  € 69,95
 5. SBR Professional daglichtlamp
  € 239,00
 6. SBR Deluxe daglichtlamp Wit
  € 139,00
 7. SBR Deluxe daglichtlamp Zwart
  € 139,00
 8. Daylight daglichtlamp Lumi E35500
  € 139,99
 9. Daylight daglichtlamp Luminos E35600
  € 259,99
 10. Daylight A2-35020-Wafer-3-Lightbox- Nieuw
 11. Daylight Anita Bureaulamp E21058
  € 159,99
 12. Daylight Slimline 3 E35118 vloerlamp
  € 154,99
 13. Daylight Electra E35231 Electra zwarte vloerlamp Verkoop
  Daylight daglichtlamp Electra E35231
  € 129,99
 14. Daylight iQ 2.25x 5D Nieuw
  Daylight loeplamp iQ 2.55X 5D
  € 379,99
 15. Daylight loeplamp iQ E25100 1.75X
  € 319,99
Tonen als Foto-tabel Lijst

25 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een tekenlamp of schilderlamp voor kunstenaars?

Voor het maken van een kunstwerk is goed licht essentieel. Het zorgt ervoor dat we kleuren en contrast beter kunnen waarnemen. Een (zeer) goede tekenlamp is daarom belangrijk voor het beoefenen van uw hobby of beroep. Heeft u bijvoorbeeld te weinig ramen in uw werkruimte of zitten de ramen op de verkeerde plek? Dan kan een daglichtlamp met natuurlijk daglicht tijdens het schilderen of tekenen een goede oplossing zijn.

Ook wanneer u wel voldoende licht van buiten kan krijgen kan dit soms niet toereikend genoeg zijn. Lichtinval kan namelijk snel wisselen. Wanneer het bijvoorbeeld een grauwe dag is of wanneer de zon in de ochtend nog niet door het raam schijnt, kan dit van invloed zijn op de hoeveelheid ligt in uw werkruimte. Een teken- en schilder lamp is daarom voor elke kunstenaar een uitkomst!

 

Daglichtlamp tijdens het tekenen

De juiste daglichtlamp kan een nuttige aanvulling zijn tijdens het tekenen. Het kan helpen om de kleuren van de tekening beter over te laten komen met hoe ze er in het echt uitzien, wat kan helpen om een realistischer eindresultaat te behalen.

Deze lampen kunnen ook helpen om vermoeide ogen te verminderen. Dit komt door de lichtgevende intensiteit die lager is dan die van normale lampen. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u een daglichtlamp gebruikt tijdens het tekenen:

 • Kies een lamp met een kleurtemperatuur van 5000K of hoger. Dit zorgt ervoor dat het licht zo natuurlijk mogelijk is en kan helpen om de kleuren in je tekening of schilderij beter weer te geven.
 • Zorg ervoor dat de lamp op de juiste afstand van je werkplek staat. Als de lamp te dichtbij staat, kan het licht te fel zijn en kan het moeilijk zijn om te werken. Als de lamp te ver weg staat, kan het licht te zwak zijn en kan het moeilijk zijn om details te zien.
 • Experimenteer met de hoek van de lamp. Door de lamp op verschillende hoeken ten opzichte van je werkplek te plaatsen, kun je verschillende soorten schaduw en licht creëren en kun je verschillende effecten bereiken in je tekening of schilderij.

 

Daglichtlamp tijdens het schilderen

Het gebruik van een lamp geldt hetzelfde bij het schilderen. Daglichtlampen tijdens het schilderen simuleren het licht van de zon en bieden een heldere, natuurlijke verlichting die kan helpen om kleuren beter te beoordelen. Dit kan vooral handig zijn als u werkt aan een kunstwerk dat later op een andere plek zal worden geplaatst, omdat het licht in de ruimte waar het kunstwerk uiteindelijk zal hangen misschien anders is dan het licht waaronder het werd geschilderd.

 

Wat zijn de voordelen van de tekenlampen?

Voor de tekenlampen heeft Vergrootglas.com gekozen voor het toonaangevende merk Daylight.
Dit biedt u de volgende voordelen:

 • Betere zichtbaarheid van details
 • Perfecte kleurherkenning
 • Voorkomt vermoeide ogen
 • De lampen zijn energiebesparend
 • De lampen stralen geen warmte uit

 

Vragen over de tekenlampen?

Bij Vergrootglas.com heeft u een ruime keus aan tekenlampen. Wij begrijpen heel goed dat het maken van de juiste keuze daarom erg lastig kan zijn. Wij staan u graag bij met deskundig advies om de juiste keuze te maken. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of stel uw vraag via de chat.