Wat is een loeplamp?

Een loeplamp bestaat uit een verstelbare arm en een lens voor de vergroting. Deze arm kan worden gedraaid en in hoogte worden ingesteld. Zo heeft u altijd een fijne leeshouding. De lens zorgt voor de vergroting. Deze lens kan uit glas of kunststof bestaan. De meeste gebruikte vergroting is 1.75x oftewel 3.5D. Maar er zijn ook loeplampen die een sterkere lens hebben, bijvoorbeeld 2.25x of 2.75. Let bij het oriënteren van een nieuwe loeplamp ook op de diameter van de lens. Deze verschillen behoorlijk! De nieuwste loeplampen hebben tegenwoordig allemaal LED verlichting. Je kunt kiezen uit daglicht (6000K) of wat geler licht (4000k). De meeste loeplampen worden met een tafelklem aan het tafelblad gemonteerd (max 6cm dik tafelblad). Maar er zijn ook andere opties mogelijk.

Welke soorten loeplampen zijn er?

Er zijn vele verschillende soorten loeplampen. Wij van Vergrootglas.com hebben meer dan 10 jaar ervaring en helpen u graag de juiste keuze hierin te maken. Zo heeft iemand die slecht kan zien een andere loeplamp nodig die de loeplamp gebruikt als pedicure. Er zijn loeplampen als tafelmodel. Deze zijn licht van gewicht en hebben een kleine lens. De Daylight Halo Go heeft zelfs een accu. Maar de meeste loeplampen klem je met een tafelklem aan het tafelblad. Mocht dit niet gaan, dan kan een verrijdbaar statief een oplossing zijn.

Hoe kan een loeplamp worden gemonteerd?

Standaard zit er bij de loeplamp een tafelklem. Deze past op een tafelblad tot maximaal 6cm dikte. Ook is een muurbevestiging mogelijk. Een andere optie is een verrijdbaar statief. Zo kan de loeplamp worden verreden. De voet van het statief is verzwaard en voorkomt dat de loeplamp kan omvallen. Deze statief is ideaal als u de loeplamp op verschillende plekken wilt gebruiken. Na het gebruik van het statief kunt u de loeplamp eenvoudig wegrijden zodat deze niet in de weg staat.

Welke loeplamp is geschikt voor u?

Bij Vergrootglas.com hebben we een ruim assortiment aan loeplampen van verschillende merken. U heeft bij ons de keuze uit Daylight, Luxo en Waldmann. De specificaties van de loeplampen zijn ook zeer uiteenlopend. Zo kunt u zelf kiezen wat aansluit bij uw wensen. Om u op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben wij alvast de beste loeplampen van 2022 voor u geselecteerd.
Maar ook voor vragen staan wij voor u klaar. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.